Yükleniyor
  • Müşteri Destek
  • 0216 410 5533

Artık Nar Ayıklamaktan Üşenmeyeceksiniz!

Hem lezzetli hemde besin değeri yüksek olan nar, oldukça yararlıdır. Narı genelde 'çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane' deyimiyle tanırız. İçerdiği C vitamini, potasyum, demir, polyphenol, anthocyanin ve tannin adında antioksidanlar ile kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engellemektedir.

Şeker hastaları için de birebirdir. Nar, birçok özellikleriyle bazı meyveleri de geride bırakmaktadır. Örneğin; narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunmaktadır.

Birçoğumuz narı severiz fakat tanelerine ulaşmakta güçlük çektiğimizden dolayı uğraşmak istemeyiz ve birçok yararından mahrum kalırız. İşte sizi bu mükemmel meyveden mahrum etmemek için narın nasıl ayıklanacağını aşamalar şeklinde anlatıyoruz:

- Öncelikle sizi nar lekesiyle uğraştırmamak için eski bir kıyafet giymenizi ya da bir önlükten yararlanmanızı öneriyoruz.

- Narın arka kısmını keskin bir bıçakla kesiyoruz. Daha sonra kesme tahtası üzerine yerleştiriyoruz. Şekli adeta taçı andıracak şekilde olmasını sağlıyoruz.

- Narın tepe (taç) kısmını keskin sivri bir bıçakla kesiyoruz.Yukarıdan aşağıya doğru keskin bir bıçakla narın kabuk kısmının üstüne hafifçe çizikler atıyoruz, yaklaşık 6 kesim yapmamız yeterli olur.

- Nar tanelerine zarar vermemek için yumuşak kısımlara dikkat etmemiz gerekiyor.Hafifçe parmaklarımızı kullanarak narı açıyoruz. Eğer 6 kesim yaptıysanız, 6 bölüm olacak şekilde narı açmaya devam ediyoruz.

- Narı açarken boşta olan taneler döküleceğinden geniş kapta çalışmanızı öneriyoruz. İçi su dolu geniş bir kap alıyoruz.

- Parmaklarımızın yardımıyla suyun içinde nar tanelerini ayıklıyoruz. Böylelikle nar suyu ve tanesi fırlamıyor ve nar tanelerinin zar kısmından rahatça ayrılmasını sağlıyor. Nar taneleri dipte, narın içindeki zarlar da yukarıda kalıyor. Ardından küçük bir süzgeç yardımıyla zarları topladıktan sonra süzgeç yardımıyla nar tanelerini süzüyoruz.

Hemen yemek istemiyorsanız 3-4 gün boyunca hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. 


Whatsapp ile ulaşın