Yükleniyor
  • Müşteri Destek
  • 0216 410 5533

Muz, kalp dostu...

Potasyumdan zengin beslenmenin kalp krizi riskini düşürdüğü belirtilerek, bu nedenle muzun zengin potasyum içeriğiyle kalp damar hastalıklarına karşı koruyu etki gösterdiği bildirildi.

Çocuklar ve yetişkinler kadar yumuşak yapısından dolayı yaşlıların da muzu severek tükettiğini vurgulayan beslenme uzmanı İpek Ağaca, muzun sağlık üzerine faydalarında kalp damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisinin öne çıktığını söyledi. Ağaca, şu bilgileri verdi:

"Potasyumdan zengin beslenen kişilerde kalp krizi geçirme riski daha düşük. Çok değerli bir mineral olan potasyumdan oldukça zengin olan muz, bundan dolayı kalp ve damar sağlıklarına karşı koruyucu ve tansiyonu kontrol etmeye yardımcı. 1 büyük boy muz, günlük potasyum ihtiyacının ortalama %25'ni karşılıyor. Ancak 1 büyük muzun iki porsiyon meyveye denk geldiğinin unutulmaması gerekiyor.

Diğer potasyum kaynağı besinler arasında lahana, brokoli, pazı, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, mantar, sarımsak, portakal suyu, patates, zeytin, balık, hurma, incir, avokado, kayısı, badem, fındık ve süt ürünleri bulunuyor."


Whatsapp ile ulaşın