Yükleniyor
  • Müşteri Destek
  • 0216 410 5533

Dalda Kalmama Garantili!

Türkiye'nin ilk patentli narenciye ürünlerinin üretimi Adana'da yapılıyor. Tüm dünyanın beğenisi kazanacağı tahmin edilen ürünlerin, Şubat 2015'te hasatı yapılacak ve ihraç edilecek.

Patneti İtalyan kökenli olan 'Mandared, Mandalate ve California Üniversitesi'nin çeşidi Tango cinsi ürünlerin ilk hasat ve fidan teslimine hazırlanan Future Fruit Avrupa Temsilcisi Adanalı çiftçi Mehmet Yücel Ener...

 
Türkiye'nin ilk patentli narenciye ürünlerinin üretimi Adana'da yapılıyor. Tüm dünyanın beğenisi kazanacağı tahmin edilen ürünlerin, Şubat 2015'te hasatı yapılacak ve ihraç edilecek.

Patneti İtalyan kökenli olan 'Mandared, Mandalate ve California Üniversitesi'nin çeşidi Tango cinsi ürünlerin ilk hasat ve fidan teslimine hazırlanan Future Fruit Avrupa Temsilcisi Adanalı çiftçi Mehmet Yücel Ener, yeni çeşitlerin Türkiye'nin, dünyadaki narenciye üretimi konusundaki prestijine de katkı yapacağını belirtti. Patentli narenciye üretimi ve ihracatının Avrupa'da sadece İtalya ve İspanya'da yapıldığı kaydeden Ener, Türkiye'nin yakın zamanda bu ülkeleri geçebileceğini söyledi.Ürünlerin dünyada eşi benzeri olmadığını ve ilk kez tüm dünya ile birlikte aynı zamanda Türkiye'nin de üretime geçeceğinin altını çizdi.

Patentli narenciye çeşidi üretiminin, çiftçinin malının dalında kalmamasını garantileyecek fiyat ve piyasa şartları sağladığını belirtilerek, şu an 2 bin 500 dönüm alanda ekimi yapılan, patentli narenciye çeşitlerinin çeşit bazında 5 bin dönüm alanda ekilmesine izin verileceğini ve izinsiz ekimlerin ıslah hakları sahibi tarafından sökülme garantisinin verildiğini bildirildi.
 
Narenciye Milli Çeşitliliği Listesi'ne de girişi yapılan "Mandared", "Mandalate" ve "Tango" cinsi ürünler hakkında da bilgi veren Ener, bu çeşitlerin çok lezzetli, çekirdeksiz, ağızda posa bırakmayan, kaliteli ve kabuğu kolay soyulan, turuncu ve kırmızı, soğuğa dayanıklı, ocak ayından sonra olgunlaşan, yüksek verim özelliklerine sahip olduğunu belirtti. Ener, vitamin deposu olup, ürünlerin daha piyasada çıkmadan İngiltere ve Almanya pazarlarından talepler gelmeye başladığını bildirdi.

Whatsapp ile ulaşın