Yükleniyor
  • Müşteri Destek
  • 0216 410 5533

Dalak Otu

Güzel kokulu, pembe çiçekleri vardır. dalak otu yaprakları üstü parlak, altı donuk yeşil kadife rengindedir. Tadı acıdır. Gövdeleri yatık, gövdeden çıkan dallar ise dik, alt kısımları yuvarlak üst kısımları ise dört köşeli ve tüylüdür. Çiçekler yaprakların tabanında gruplar teşkil ederler. Pembemsi renkteki çiçekler tüp şeklindedir.

Dalak Otunun Faydaları ve Kullanımı


Dalak otunun Türkiye'deki kullanımına bakıldığında, bitkinin, şeker hastalığı tedavisi, ve mide hastalıklarının giderilmesi amacı ile sık kullanım alanı bulduğunu görüyoruz. Dalak otunun faydaları arasında gerçekten de midedeki ağrıları gidermek, vücudu kuvvetlendirmek, ve kullanan kişiyi uyarmak gibi etkiler yer alıyor. Dalak otunun faydaları arasında, kulak ağrısının ve baş ağrısının giderilmesinden de söz etmek gerekir, bu anlamda da yine, dalak otunun toprak üstünde kalan kısımlarından yararlanmak gerekmektedir.

Dalak otu, böbrek sancısı, böbrek ağrısı, mide sancısı, ve mide ağrısının giderilmesinde de sık olarak kullanılan bitkiler arasında yer almaktadır. Basur tedavisinde de dalak otunun içilmesi önerilmektedir. Dalak otunun yaprakları; ve çiçeklerinden yapılan çayı içildiğinde sıtma probleminin tedavisi olanaklı hale gelir. Mide ağrılarının tedavisinde dalak otundan yararlanmak isteyenler, taze olarak bitkinin gövdesini de yiyebilirler.

Dalak otunun faydalarından ishal tedavisi için yararlanmak isteyenlerin, dalak otunun yapraklarını suda kaynatmaları, ve içmeleri gerekmektedir. Dalak otunun yaprakları ayrıca, kekik ve kara ot; ayrıca da arpa unu ile karıştırılarak yakı haline getirilirse, mide ağrısı, ve kusma problemlerinin giderilmesine katkıda bulunmuş olur. Bitkinin tamamından hazırlanan çay, mide bulantısını giderirken, iştahsızlık problemini çözen bir özellik de göstermektedir.

Dalak otu bitkisinin faydaları arasında doğum sancılarının azaltılmasından da söz etmek gerekmektedir. Bu etkiden yararlanmak adına, bitkinin, suya rengini verinceye kadar haşlanması; ve ardından da bu suyun içilmesi gerekmektedir. Bitkinin faydaları arasında ayrıca, güneş çarpması, ishal, diyabet, karın ağrısı, soğuk algınlığı gibi problemlerin tedavisi de yer almaktadır.

Dalak otunun faydaları arasında hemoroit tedavisi de sayılmaktadır. Hemoroit tedavisi için dalak otundan yararlanmak isteyenlerin, dalak otu yapraklarından hazırlanan çayı içmeleri önerilmektedir. Bitkinin, toprağın üstünde kalan kısımlarından çay hazırlanır, ve hazırlanan bu çay içilirse, hazmettirici etkisinden yararlanılması sağlanır.

Uyuşturucu alışkanlığına sahip olan kişilerin, bu alışkanlıklarından kurtulmaları adına da dalak otu çayını içmeleri önerilmektedir. Bu etkiden yararlanmak için, günde bir bardak dalak otu çayının içilmesi gerekmektedir. Dalak otu çayı, uyuşturucu bağımlısını yatıştırmakta; ve belirli bir sürenin sonunda da uyuşturucu bağımlılığını ortadan kaldırmaktadır. 

Dalak otu bitkisinin çiğnenmesinin ardından, harici olarak tatarcık bulunan bölgeye uygulanması durumunda, tatarcıktedavisi olanaklı hale gelmektedir. Yine, dalak otu bitkisinden çay hazırlanarak bu çayın harici kullanımı gerçekleştirilirse, kaşıntı problemi; ve mayasıl rahatsızlıkları tedavi edilmiş olur. Kansızlık problemine karşı da kullanılan dalak otunun yapraklı, ve çiçekli bölümlerinden çay hazırlanması ve bu çayın dahili olarak kullanılması önerilmektedir.

Dalak otu bitkisi ile birlikte, yavşan otunun toprak üstünde kalan kısımları çay olarak hazırlanır; ve soğutulduktan sonra, sbaahları aç karna birer kaşık içilirse, dalak otunun faydaları arasında yer alan guatr tedavisi olanaklı hale gelmiş olur. Çocuklarda bulunan gaz sancısı için de dalak otundan yararlanılmaktadır. Bu etkiden faydalanmak adına, dalak otunun toprağın üstünde kalan kısımları haşlanarak lapa haline getirilir; ve sonrasında harici kullanımı gerekmektedir.

Whatsapp ile ulaşın